Кожного дня помирає 18 тис. малюків - ЮНІСЕФ

— 31 січня 2014, 10:54

Про це йдеться в доповіді ЮНІСЕФ із умов життя неповнолітніх у світі, яку цитує Inopressa.

Крім того, у доповіді йдеться, що з 1990 року врятовано 90 млн. дітей і що значно збільшилася кількість дітей, які відвідують початкову школу у найбідніших країнах.

За даними ЮНІСЕФ, у 2012 році померли 6,6 млн. дітей у віці до п'яти років. Велика частина дітей померла через прогнозовані причини. З'ясувалося також, що у світі 15% дітей змушені працювати, а 11% дівчаток виходять заміж до настання 15-річного віку.

Зазначається також, що у багатьох країнах, незважаючи на збільшення рівня охоплення шкільною освітою, залишаються численні порушення у сфері рівності статей: так , в Чаді на кожні сто учнів, які відвідують середню школу, припадає всього 44 дівчинки.

Сумне лідерство за високою дитячою смертністю отримала Сьєрра-Леоне, де в 2012 році померло 182 дитини на кожну тисячу дітей. Далі йдуть Ангола (164), Чад (150) і Конго (146).

Глава управління статистики ЮНІСЕФ Тесу Вардлоу каже, що статистика, сама по собі, не змінює світ, але вона робить можливим прогрес, до якого привертається загальна увага.

Реклама:

Головне сьогодні