Італійський автор "Гоморри" про Гаврилюка: цього хлопця фотографували як трофей

— 31 січня 2014, 13:11

Як відомо, 22 січня під час протистояння на вулиці Грушевського у Києві силовики захопили активіста Євромайдану з Буковини. Догола роздягненого та побитого чоловіка примусили позувати для фото та відеозйомки, при цьому продовжували бити й словесно принижувати.

Скріншот, про який йшлося вище, Савіано прокоментував у себе на сторінці. Автор надзвичайно обурюється та описує кожну деталь відеоролика. Він говорить про те, як поліцейський дає до рук чоловіка скребок та як інший фотографується з ним. Він розповідає про штурхани від "поліцейських із закритими обличчями" та про побиту і подряпану спину Михайла Гаврилюка.

[L]Автор каже, що Гаврилюк - "король українського протесту, якого всіляко хочуть очорнити і принизити". "А потім дали йому скребок, що використовується для видалення льоду зі скла бронетехніки. Скребок - як скіпетр: ось голий і побитий король українського протесту. Вони очорнили його", - каже Савіано.

"Римські легіонери грали у гру з полоненими, яка називалася "базілеос", гру королів. Вони змушували полонених надівати терновий вінець і давали до рук палицю, в якості скіпетра. Королі сміялися. Так само вчинили з Христом. Цього приниженого, голого хлопця зі скребком як скіпетром, фотографували як трофей. Це відео увійщло до наших прогрітих домівок. Воно має спонукати нас розслідувати причини протесту в Україні. Не маємо відвертатися від нього. Все складно, але ми повинні спробувати зрозуміти", - написав на своїй сторінці італієць.

Реклама:

Головне сьогодні