МНС попереджає про підтоплення та снігові лавини

— 10 лютого 2014, 10:30

За повідомленням українського Гідрометцентру, який цитує прес-служба МНС, 10-12 лютого на річках басейну Дністра (Львівська, Івано-Франківська області) очікується подальше скресання криги, льодохід, місцями можливе формування заторів льоду з підйомами рівнів води на 0,5-1,5 м над поточними відмітками.

Крім того, 10 лютого у високогір'ї Iвано-Франкiвської області та східної частини Закарпатської області зберігається небезпека сходження снігових лавин.

У зв’язку з цим Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає громадян утриматися упродовж 7-8 лютого від подорожей у гірську місцевість.

"Проте якщо поїздки уникнути неможливо, попередьте близьких та знайомих, куди, з ким та на який період ви їдете (подорожуєте). Якщо ви збираєтеся у похід, узгодьте свій маршрут зі співробітниками рятувального пункту, який знаходиться у тій місцевості, куди ви прямуєте. Пішоходи й водії повинні мати із собою мінімальний запас води (краще гарячої) та їжі на 1-2 доби, сірники (або альтернативний спосіб видобутку вогню), карту місцевості, заряджений телефон, теплий одяг, ковдру, мотузку, аптечку", - радять у відомстві.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні