Копенгагенський зоопарк убив жирафа та згодував його хижакам

— 10 лютого 2014, 14:18

Жирафа вбили з пневматичного арбалета. Адміністрація зоопарку пояснила, що з гуманних способів забою вважає такий варіант найбільш практичним, адже приспання тварини призводить до псування його м'яса, пише Lenta.ru.

Установа ж має намір використовувати м'ясо Маріуса як корм для великих хижаків, в першу чергу левів і тигрів. Захисники тварин, що проводили кампанію за збереження життя жирафу, назвали таке рішення варварським.

В свою чергу керівництво зоопарку пояснило, що у нього не було вибору, бо смерть Маріуса було єдиним способом не допустити інбридингу (схрещування з іншими особинами тієї ж популяції). Установа не зуміла знайти в жодному іншому європейському зоопарку жирафів, які не перебувають з Маріусом в прямій або непрямій спорідненості.

У таких випадках правила Європейської асоціації зоопарків та акваріумів наказують забити тварину.

У зоопарку зазначили, що відпустити жирафа на свободу вони теж не могли. Це пов'язано з труднощами при отриманні відповідного дозволу від влади африканських країн. Крім того, керівництво установи сумнівається, що жираф, який народився у неволі, жираф виживе у дикій природі.

Жиравчик. Фото SCANPIX DENMARK / KASPER PALSNOV

В якості ще одного варіанта порятунку Маріуса пропонувалася його кастрація, але цей варіант зоопарк також визнав неприйнятним.

Маріусу було півтора року, при тому що зазвичай жирафи доживають до 25-35 років. Кампанія на захист жирафа проводилася відразу на кількох інтернет-сайтах. Зокрема, на сторінці thepetitionsite.com на його захист підписалися майже 28 тисяч осіб. Крім того, майже десять тисяч людей підписали дві петиції на сайті skrivunder.net.

Копенгагенський зоопарк раніше забивав ведмедів, тигрів і зебр, причому як правило сам процес умертвіння тварин та їх розтин проводяться публічно. Свої дії керівництво установи обгрунтовувало необхідністю контролювати популяцію цих тварин.

Як приклад, зоопарк наводив дії розташованого неподалік заповідника, де щорічно з тією ж метою вбивають від 500 до 700 оленів.

Пізніше жирафа згодували левам та тиграм зоопарку.

Реклама:

Головне сьогодні