Найбільш принизливі вакансії із мережі

— 11 лютого 2014, 08:53

Видання ABC зібрало 9 описів вакансій, які визнала найбільш принизливими, пише Inopressa.

1. На Radio Kanal Barcelona знайшли оригінальне рішення для проблеми безробіття. "Кожен спортивний оглядач станції буде платити сам собі 100 євро на місяць, - стверджує дирекція. При цьому "кожен журналіст буде вільний шукати собі меценатів, які гарантують, що його вкладення окупляться". Ідею обгрунтовують необхідністю компенсувати витрати - наприклад, оренду радіостудії.

2. Якась фірма Mediterráneo Digital розмістила зразки того, що вважає "презентабельною зовнішністю" для здобувачок ваканскій, - а саме, фото напіводягнених пані. Інтернет-ЗМІ незабаром засудили фірму за сексизм.

3. Якийсь магазин запрошує працювати 6 днів на тиждень вранці і після обіду, а також негайно бути на роботі, "щоразу, коли покличуть". І все це за нуль євро.

4. У Мурсії одна компанія шукала старшого інженера з досвідом роботи не менше 10 років... на зарплату в 450 євро на місяць. Правда, потім фірма оголосила, що в оголошенні була помилка.

5. Компанія з Малаги запрошувала журналістів і журналісток, які "готові роздягатися" і відрізняються "прекрасною зовнішністю". Їм доручалося "робити програми і репортажі на теми, пов'язані з дозвіллям для дорослих".

Асоціація преси Ла-Коруньї засудила це оголошення, заявивши, що ця фірма "приєдналася до довгого списку роботодавців, які порушують елементарні норми пристойності" .

6. Журналістам пропонували писати 28 новин на день за 200 євро на місяць. Причому потрібно знання трьох мов і відстеження свіжих новин на цілому континенті 5 днів на тиждень. Подібні оголошення породили кампанію #gratisnotrabajo ("безкоштовнонепрацюю" (ісп.) , яку розпочала Асоціація преси Мадрида.

7. Ще один зразок дискримінації жінок: "шукаю жінку 30 років, бездітну, незаміжню, симпатичну, чуттєву, серйозну, акуратну і охайну". Вказувалося, що від кандидатки потрібно "бажання працювати в барі" і "особистий автомобіль", пропонувалося 500-600 євро на місяць. Оголошення видалили після того, як організація Instituto Andaluz de la Mujer подала на роботодавця до суду.

8. Приклад "сучасного рабства": запрошували робітника в готель. В обов'язки входили невеликий ремонт, малярні роботи тощо "Досвід роботи на кухні вітається. Тим, хто шукає роботу за гроші, не турбувати", - писав автор.

9. А ця пропозиція зацікавила більш 600 кандидатів: в Мурсії шукали рознощика випічки, причому обов'язково з дипломом за спеціальністю "Підприємництво" та водійськими правами. Робочий день починався о 4 ранку, зарплата - 12-15 тис. євро на рік чистими.

Стаття завершується на оптимістичній ноті: "Після скандалу в соціальних мережах і пресі всі ці оголошення були видалені".

Реклама:

Головне сьогодні