Тест

Французькі кухарі ображаються на клієнтів, які фотографують їжу

Так, Жиль Гужон, який управляє 3-зірковим рестораном L'Auberge du vieux puits на півдні Франції каже, що фотографувати їжу - це дурний тон. Крім того, він каже, що кожен раз, коли страва з'являється у соціальних мережах, вона втрачає елемент сюрпризу і "віднімає трохи інтелектуальної власності", пише BBC News.

Інший кухар, Олександр Готьє з ресторану Grenouillere на півночі Франції пішов ще далі та розмістив на сторінках меню попереджувальний знак. Готьє скаржиться, що клієнти більше фотографують їжу, аніж коштують її. "Раніше вони знімали родину, бабусю а тепер їжу... Ми твіттимо, лайкаємо, відповідаємо на коментарі, а їжа в цей час холоне", - обурюється він.