Топ-10 авторів, які не користуються сучасними технологіями

Для більшості письменників, ноутбук є важливим інструментом, що забезпечує простір для створення і збереження своїх шедеврів.

Але за ці роки, ряд відомих осіб визнали, що вони не люблять використовувати сучасні технології, щоб зберігати свої романи, оповідання й сценарії.

Даніела Стіл, яка нині є автором бестселлерів та написала більше сотні книг, використовує друкарську машинку "Олімпія" 1946-го року випуску. Джордж Р. Р. Мартін, автор серії книг "Пісня Льоду і вогню" ( стала основою для популярного серіалу "Ігри престолів") пише свої твори на старому DOS-комп'ютері. В свою чергу режисер Квентін Тарантіно взагалі полюбляє писати твори вручну.

Деякі можуть вважати це романтикою, інші - неефективним методом. Утім, одне можна стверджувати точно: ці десять письменників просто не люблять використовувати сучасні технології, і це, судячи з усього, не відкинуло їх "назад".

1. Квентін Тарантіно

"Я ніколи не використиовую друкарську машинку чи комп'ютер. Я просто пишу все це вручну. Я йду до канцелярської крамниці і купую блокнот. Я не купую 10. Я купую один, а потім заповнюю його. Після цього я купую чорні і червоні олівці", - каже він.

Фото Flickr (NILS SAUTTER)

2. Джордж Р. Р. Мартін

Пише на старому текстовому процесорі. "На сьогоднішній день я користуюся комп'ютером уже 20 років. Але в той час, як я "подорожую" інтернетом за допомогою PC і Windows, усі свої записи я здійснюю на старій машині DOS", - каже він.

Фото з Flickr (GAGE SKIDMORE)

3. Джойс Керол Оутс

Плідна авторка таких книжок як "Білявка" (Blonde) та "Їхні життя" (Them) пише свої романи звичайним листом кожні 8 годин на день.

"Чому це вважається таким незвичним? Донедавна кожен письменник писав "вручну", бо писання є наслідком мислення, планування та уявлення", - сказала вона.

4. Ніл Гейман

Ніл Гейман є науково-фантастичним "майстром" на всі руки. Хоча він пише сценарії на комп'ютері, він вважає за краще писати свої романи вручну.

Фото з Flickr (DTD72)

5. Емі Тан

Автор Емі Тан воліє писати чернетки від руки. Вона в кінцевому рахунку друкує все на комп'ютері, але любить присутність фізичної письмової форми.

Фото з Flickr (DAVID SIFRY)

6. Том Вулф

Письменник Том Вулф - шанувальник старої школи. Знаменитий автор "Багаття амбіцій" любить писати на друкарській машинці. Свій роман "Back to Blood", який він закінчив у 2012-ому році він написав повністю від руки.


7. Джордж Клуні

Актор, режисер та письменник не найкращий у техніці. Він все пише від руки, а потім його партнер набирає все це на комп'ютері.

Фото з Flickr (CARLOS AMORIM)

8. Даніела Стіл

Даніела Стіл, авторка більше 100 романів, використовує для своєї роботи друкарську машинку "Олімпія" 1946-го року.

9. Джумпа Лахірі

Лауреат Пулітцерівської премії та автор Джумпа Лахірі каже, що їй краще коли вона пише книжки вручну.


10. Пі Джей О'Рурк

Політичний сатирик Пі Джей О'Рурк використовує машинку Selectric для своїх численних робіт.

За матеріалами Мashable.com.

Реклама:

Головне сьогодні