Фейсбуком шириться небезпечна алкогольна гра

— 18 лютого 2014, 15:48

Підтверджено вже як мінімум три випадки загибелі людей у Великобританії, пишуть Вести.ru.

Всі жертви онлайн гри - ті , кому близько двадцяти. У всіх було непереборне бажання прославитися будь-яким способом і довести приятелям по інтернету , що вони можуть випити більше за всіх.

Умови гри невигадливі: перед камерою учасники випивають великі пляшки алкоголю майже без зупинки і під схвальні репліки в інтернет-чаті. Потім (для більшої переконливості), ті, хто крутіший, здійснюють "подвиги". Стрибають з мосту в річку, роздягаються догола в супремаркеті, їдять живцем золотих рибок...

Роблять те, на що у тверезому стані навряд чи б зважилися. Потім вони розміщують відео в соціальних мережах і призначають наступного гравця.

Британські лікарі попереджають: участь у подібних іграх небезпечна для життя. Ніхто з тих, хто загинув, не збиралися вкорочувати собі віку. І навряд чи наважилися б на гру, якби знали фінал.

Поліція ж звертається не стільки до граючих, скільки до оточуючих, і просить їх телефонувати до служби 999 у разі, якщо гра зайшла занадто далеко. Але правоохоронці визнають: гра поширюється стрімко, і вони поки що безсилі їй протистояти.

Утім, допомога прийшла з боку матерів: вони вже самі зважилися покарати своїх дітей за нерозсудливість. Вони фотографують їх в жалюгідному стані після прийому великих доз алкоголю і розміщують ці знімки на сторінках своїх нащадків у соцмережах.

До кампанії проти онлайн-божевілля приєдналися британські знаменитості. Один з популярних ді-джеїв, якого через Facebook призначили наступним гравцем, у відповідь із задоволенням випив перед камерою велику склянку кави і закликав інших мати незалежне судження і не піддаватися на заклики натовпу.

Реклама:

Головне сьогодні