Тест

Голова профспілки таксистів каже, що на тарифи впливати ніхто не може

Про це повідомив голова ПСТУ Василь Попик, якого цитує Інтерфакс.

"Члени ПСТУ в Києві не піднімали тарифи. Це я авторитетно заявляю і можу надати перелік компаній, які їздять за старими тарифами. Ми не наживаємося на ситуації, що склалася в Києві", - сказав він.

Коментуючи численні відмови приймати замовлення, а також підвищення тарифів деякими службами таксі, Попик пов'язав це з транспортним колапсом в центрі Києва у зв'язку із закриттям метро, що викликав істотне подорожчання собівартості перевезень.

"Вчора ми мали 10-бальні затори. Якби таксисти виконували закон про автотранспорт, і у них був би таксометр, то ніяких питань щодо підвищення цін не виникало б. Кияни звикли телефонувати в службу таксі і їздити за заздалегідь обумовленою ціною. Але вчора вам сказали ціну, а ви потрапили в 10-бальну пробку. Якби стояв таксометр, людина б бачила об'єктивну причину подорожчання поїздки та підвищення тарифу", - сказав він.

Крім того, Попик зазначив, що "у Києві сьогодні 80 % таксистів - це люди, які не мають права називатися таксистами".

"Це повністю "чорний", нелегальний ринок. Коли ви в таксі бачили таксометр? Якщо немає ніякого контролю і до вас приїжджає людина, яка не підприємець, який не ліцензований, який просто має права і мобільний телефон, то він і буде везти вас так, як він хоче, а не так, як вам потрібно. Бо немає контролю і відповідальності", - сказав він.

За словами Попик, "всі спроби за два-три роки щось змінити в цьому напрямку практично зведені до нуля" .

"Законопроект про перевезення на таксі розроблений і на цьому все закінчилося. Він навіть не пройшов зовнішнього узгодження. Законопроект не приймають, тому що це наплювацьке позиція влади. Я думаю, що хтось хоче на цьому заробляти гроші", - сказав він.

Станом на ранок середи багато служб таксі не приймали замовлення на перевезення, в першу чергу, з лівобережної частини Києва на правобережну, а таксі, зупинені "з руки", значно завищували ціни в порівнянні з тарифами диспетчерських служб.