У Держспецзв`язку кажуть, що не можуть відключати мобільний зв’язок та інтернет

— 21 лютого 2014, 11:00

Про це повідомляє прес-служба відомства, яку цитує Радіо Свобода.

"Держспецзв`язку не має не лише юридичних повноважень здійснити такого роду заходи (блокувати зв`язок та інтернет −ред.), але й технічних можливостей їх реалізації", − сказано в повідомленні.

Прес-служба також зазначає, що інформація в мережі та засобах масової інформації про відімкнення засобів телекомунікацій є недостовірною.

Крім того, як заявляють представники сфери інформаційно-комунікаційних технологій у повідомленні, опублікованому на сайті Інтернет асоціації України, чинне законодавство України не передбачає обмеження діяльності телекомунікацій і зв`язку в рамках проведення антитерористичних операцій.

Згідно з повідомленням, обмеження в роботі зв`язку та інтернету можливе лише в разі запровадження надзвичайного стану в країні. При цьому обмеження можуть бути запроваджені у вигляді особливих правил користування зв`язком і передачі інформації через комп`ютерні мережі.

"Ми вкотре повідомляємо про стабільну роботу телекомунікаційних мереж в Україні і відсутність технічних підстав для втручання в їхню роботу", − наголошується у повідомленні.

Реклама:

Головне сьогодні