Створена платформа для допомоги сім'ям загиблих на Майдані

— 27 лютого 2014, 15:58

До групи "Допомоги сім'ям загиблих на Майдані", увійшли такі організації та ініціативи, як Євромайдан SOS, Фонд "Карітас", Український Форум Благодійників, Фонд Розвиток України, Благодійна Фундація Дарини Жолдак (Андрій Федорів), CCA Foundation (Катерина Ботанова), Благодійний фонд "Приірпіння" (Анастасія Попсуй), "Потреби Майдану" (Борис Даневич), ГО "Громадська Варта" (Ольга Герасим'юк) та iншi.

Мета платформи - надати не тільки ситуативну допомогу тим, чиї родичі загинули під час силового протистояння в Києві та регіонах, але й налагодити довгострокову допомогу.

"Наша головна мета - придумати і побудувати систему тривалої підтримки сімей, особливо неповнолітніх дітей, аби увага, яку вони мають сьогодні, не закінчилась, коли всі повернуться з Майдану до своїх звичайних справ", - каже одна з iнiцiаторів групи Катерина Ботанова.

"Сьогодні дуже багато хто готовий допомагати і приєднатися до ініціативи, проте важливо, щоб ця допомога була дійсно потрібною", - пояснює Катерина.

За її словами, зараз сім'ї загиблих перебувають у важкому психологічному стані, не можуть говорити про події, тому неможливо дізнатися, які у них насправді потреби.

Найближчим часом учасники платформи будуть займатися координацією з партнерами, які зголосилися допомагати, і з'ясовувати, що потрібно сім'ям.

Можливо, будуть створені рахунки для неповнолітніх дітей, які вони зможуть використовувати після досягнення 18 років, рахунки для матерів, з яких вони зможуть знімати певну суму щомісяця, для пенсіонерів, які залишилися без підтримки.

Ініціатори шукають партнерів в комерційних компаніях, які зможуть взяти під патронат дітей загиблих на Майдані, і забезпечити їх, наприклад, освітою.

В недалекому майбутньому, каже Ботанова, буде створений спеціальний сайт для ініціативи (за коштами на це планують звернутися до представників бізнесу), а також Наглядова Рада, яка стежитиме за прозорістю використання що благодійних внесків.

Партнери Центру допомоги постраждалим Майдану:
1. Ботанова Катерина (CSM/Фундація Центр Сучасного Мистецтва,www.csmart.org.ua)
2. Герасим'юк Ольга (ГО "Громадська Варта")
3. Даневич Борис (Marchenko Danevych, MaydanNeeds.com)
4. Зябрев Леонід (Райффайзен Банк Аваль)
5. Когутяк Юрій
6. Федорів Андрій (fedoriv.com, Фундація Дарини Жолдак)
7. Євромайдан SOS - http://euromaidansos.org/
8. Аудиторсько-консалтингова компанія EY (раніше Ernst&Young) -www.ey.com
9. Благодійний фонд "Фонд громади Приірпіння" - http://irpin-fd.org.ua/
10. Всеукраїнський благодійний фонд "Дитячий світ" - www.dytsvit.org.ua
11. Громадська ініціатива "Зробимо Україну чистою"- http://letsdoit.org.ua/
12. Міжнародна благодійна організація "Партнерство "Кожній дитині" -www.p4ec.org.ua
13. Міжнародний фонд "Відродження" - www.irf.ua
14. Фонд Ріната Ахметова "Розвиток України" - www.fdu.org.ua
15. Банк "Надра" - www.nadrabank.ua
16. PwC Україна (PricewaterhouseCoopers) -www.pwc.com/ua/uk/index.jhtml
17. Український форум благодійників - www.ufb.org.ua

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні