Кримьскі випускники шкіл складатимуть ЗНО в Херсонській області - Квіт

— 19 березня 2014, 18:12

Про це повідомив міністр міністерства освіти Сергій Квіт, якого цитує 5 канал.

За його словами в разі потреби тести випускники шкіл складатимуть в Херсонській області.

Він також зазначив, що Україна не відмовляється від своїх університетів у Криму і жоден із тамтешніх ВИШ-ів офіційно не перейшов у підпорядкування Російської Федерації.

Він каже, що у автономії на Зовнішнє незалежне оцінювання цьогоріч зареєструвалося 15 тисяч абітурієнтів. У міністерстві освіти не виключають - для тих кримців, які вирішили вступати до українських ВИШ-ів поза межами Криму діятимуть особливі умови або пільги.

"Вважаємо кримські навчальні заклади українськими і ми так до них ставимося і продовжуємо з ними працювати. В разі потреби ми будемо захищати і захистимо всіх, в тому числі випускників шкіл. В разі потреби випускники шкіл зможуть складати ЗНО в Херсонській області, тобто ми таку можливість дамо", - каже він.

Як зазначила голова комітету ради з питань освіти і науки Лілія Гриневич, нині розглядаються можливості внести зміни до умов прийому до ВНЗ. І надати сприяння кримським абітурієнтам.

"Чи це будуть якісь додаткові пільги при вступі, чи проходити якісь додаткові співбесіди. Але я вже зверталася до усіх ректорів ВНЗ - з проханням пригорнути кримських студентів і абітурієнтів", - каже вона.

Реклама:

Головне сьогодні