На Яндекс.ua Крим – Україна, а Яндекс.ru вважає півострів російським

— 25 березня 2014, 12:57

"Після референдуму в Криму президент Росії підписав міжнародний договір про приєднання Криму та Севастополя до Росії. Конституційний суд України визнав, що кримський референдум суперечить Конституції України. Ми працюємо для своїх користувачів із різних країн і відображаємо для них ту дійсність, яка їх оточує. Тому ми починаємо вносити зміни в роботу своїх сервісів", - коментує компанія такий крок.

Яндекс.ру

Найближчим часом зміни з'являться на головній сторінці Яндекса, у "Пошуку" і в "Новинах". Наприклад, новини Криму стануть частиною російського випуску новин, а ЗМІ Криму в російському випуску перестануть позначатися іноземними.

При цьому в українському новинному випуску змін не відбудеться. Користувачі з Криму побачать російський Яндекс, якщо зайдуть на www.yandex.ru, і український — якщо на www.yandex.ua.

Яндекс.юа

Як відомо, раніше головний картограф National Geographic заявляв, що після ратифікації угоди про приєднання Криму до Росії, їхнє товариство буде змушене позначати Крим як російську територію.

Як пояснив Хуан Вальдес, для них важливо, аби карти відповідали реальності.

Після скандалу у соцмережах, National Geographic Ukraine надало роз’яснення.

Позиція головного офісу Національного географічного товариства чітка: анексію не підтримують і не легалізують; карти ніхто не збирається міняти найближчим часом, тобто Крим буде позначено, як територію України.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні