Польська компанія запускає програму підтримки українських стартапів

— 28 березня 2014, 13:36

В рамках цієї програми будуть відібрані вісім українських компаній, які зможуть переїхати до Польщі і вийти на європейський ринок.

Технічний директор проекту Сергій Довгополий розповів, що командам, які будуть відібрані для участі в програмі, запропонують кілька варіантів подальшої співпраці, пише Ain.ua.

Стабільним компаніям, які можуть самі cплатити переїзд і вихід на ринок, Startup Support надає всі необхідні ресурси за певну плату. Під ресурсами маються на увазі всі складові для старту бізнесу: реєстрація юридичної особи, офіс з обладнанням, юридичне та бухгалтерське обслуговування, маркетинг, пошук клієнтів, партнерів, брендування і так далі.

Стартапам обіцяють повністю компенсувати всі витрати і надати інвестиції в розмірі від 20 тис. до 500 тис. доларів США. Залежно від суми інвестицій, Startup Support отримає частку в компанії. За словами Довгополого, стандартної пропозиції не існує, і умови участі для кожної компанії будуть обговорюватися індивідуально.

До участі в програмі допускаються команди, що працюють в галузі ІТ за напрямками e-commerce, internet, mobile, cloud та суміжних з ними. Обов'язкова наявність сформованої команди фахівців, готових до переїзду до Варшави як мінімум на 3-6 місяців. При цьому компанія повинна вирішувати реальну проблему, використовувати працюючу бізнес-модель, мати потенціал розвитку на ринку Польщі та ЄС і бути готовою понести деякі фінансові витрати, пов'язані з переїздом.

Довгополий також розповів, що компанія запрошує до співпраці інвесторів, які хочуть співпрацювати з українськими компаніями, що працюють у Польщі, і менторів з досвідом успішного старту і розвитку бізнесу в ЄС. Пропозиції можна надсилати на пошту [email protected].

Нагадаємо, що протягом року у Польщі буде створено інвестиційний фонд обсягом100 млн. доларів США, орієнтований на підтримку малого бізнесу в Україні.

Для участі аналітики фонду відберуть 30-50 компаній, в які в перші три роки інвестують вказану суму. Фонд підтримуватиме в тому числі і молоді IT- проекти, а участь у цій програмі допоможе стартапам у виході на Варшавську фондову біржу, де вже котируються акції кількох українських компаній.

Реклама:

Головне сьогодні