Укрзалізниця призупиняє продаж квитків у Крим - до переговорів

— 11 квітня 2014, 14:18

Про це йдеться у повідомленні державного підприємства, оприлюдненого у п'ятницю.

В "Укрзалізниці" заявляють, що у зв’язку з корегуванням розкладу руху поїздів самопроголошеним ДП "Кримська залізниця" у графіку на 2014-2015 роки самостійно, без погодження з Укрзалізницею, було прийнято рішення тимчасово призупинити з 27 травня попередній продаж квитків на поїзди до півострова.

Продаж квитків не здійснюється, як на внутрішньодержавні, так і на міжнародні поїзди, що курсують територією України.

Як зазначають фахівці "Укрзалізниці", коригування графіку руху пасажирських поїздів на 2014 – 2015 роки викликане неузгодженістю розкладу руху поїздів між АР Крим і територією материкової України.

Також є потреба перегляду графіку руху через значне зниження пасажиропотоку та введення додаткових зупинок для проведення контрольних операцій, зазначили в ДП.

Телеграма про відповідне рішення була направлена на залізничні адміністрації, у тому числі ОАО "РЖД" та Білоруську залізницю.

Також на адресу "Укрзалізниці" з проханням призупинити продаж квитків та відкоригувати графік руху пасажирських поїздів звернулася й керівник самопроголошеного ДП "Кримська залізниця" Андрій Каракулькін.

"Прошу тимчасово обмежити попередній продаж проїзних документів на пасажирські поїзди, причіпні і безпересадкові вагони відправленням із початкових станцій з 1 червня 2014 року призначенням на станції ДП "Кримська залізниця", - йдеться в телеграмі.

На наступному тижні за ініціативи "Укрзалізниці" запланована трьохстороння зустріч представників Укрзалізниці, ОАО "РЖД" та Білоруської залізниці щодо врегулювання питання курсування поїздів та узгодження графіка на 2014 – 2015 роки.

""Укрзалізниця" приносить свої вибачення за тимчасові незручності. Попередній продаж квитків буде відновлено після узгодження графіка руху поїздів між усіма залізничними адміністраціями", зазначають у ДП.

Як відомо, видання "Коммерсант" у п'ятницю написало, що конфлікт Москви і Києва загрожує обернутися повним припиненням залізничного сполучення між Україною і Росією.

Українська правда

Реклама:

Головне сьогодні