У Британії обрали найкращих фотографів тварин. Фото

Зайці, лисиці, білки та гризуни - всі вони учасники щорічного "тваринного" фотоконкурсу Великобританії, який покликаний показати красу британських ссавців та звернути увагу на рівень небезпеки, з яким вони стикаються кожного дня.

Перша сходинка - заєць Стюарта Скотта.

"Я побачив зайця на краю поля, неподалік від Шотландського кордону. Якось він почув мене, ще перед тим, як я підійшов ближче до нього, та відійшов. Коли я озирнувся, я побачив як він стоїть на задніх лапах, намагаючись краще розгледіти мене", - розповідає фотограф.

Друге місце - тюлень Гранта Аутона.

"Знайомтеся із містером тюленем, твариною, з якою я чекав на зустріч багато років. До цього літа, я отримував лише швидкоплинні проблиски у воді", - тішиться фотограф, якому вдалося сфотографувати тварину.

Третя сходинка - горностай від Адріана Хінчліффа.

"Коли я побачив цього горностая, він тягнув молодого кролика у зубах. Потім він зник у водостічній трубі, що дало мені достатньо часу схопити мою фотокамеру і почекати, доки він покаже свою голову", - розповідає фотограф.

Перша премія у категорії "До 18" - тюлень від Алекса Беррімена.

"Звичайний симпатичний тюлень, сфотографований на півночі Норфолк Біч. Він був на диво допитливий, що дозволило мені не лише наблизитися, але й бути відповідальним за його емоції", - каже він.

Друга премія в категорії "До 18" - білка

Самуель Бейліс сффотографував руду білку у Шотландії.


Висока оцінка - лисиця Меггі Брюс

"У нас є лисяче сімейство, яке ходить в наш садок і вдень, і вночі", - розповідає фотограф.

Висока оцінка - полівка Філа Вінтера

Висока оцінка - зайці Меггі Брюс

Висока оцінка - олень Гранта Аутона

За матеріалами The Guardian

Реклама:

Головне сьогодні