У Львові створили проект, який підтримуватиме учасників Євромайдану

— 21 квітня 2014, 11:56

Ініціатор програми – об’єднання "Громадська варта", пише Радіо Свобода.

У рамках проекту його ініціатори їздитимуть містами та селами області і складуть своєрідну мапу людей і родин Майдану, зберуть інформацію про їхні потреби, сприятимуть не лише у працевлаштуванні і навчанні, але й залучатимуть до соціальної роботи і волонтерства.

Важливо, каже один з ініціаторів проекту Ігор Ожиївський, щоб ці люди не залишались наодинці зі своїми емоціями і проблемами.

"Ми не хочемо перебирати на себе функції держави, але уряд, який прийшов до влади завдяки тим людям, які стояли на Майдані, які відстоювали цінності, забув про них. Зараз вони не можуть знайти роботу, перекваліфікуватись. Нашим завданням є звести тих людей, які потребують роботу і тих підприємців, хто може їм запропонувати працю. Важливо привернути увагу до проблеми. Такі проекти запрацюють на Тернопільщині та Івано-Франківщині. Ми нагадуватимемо владі, що вона зобов’язана дбати про людей", – говорить Ігор Ожиївський.

Особливо увагу приділятимуть майданівцям, які отримали травми під час подій у Києві. Частина з них не може займатись своєю попередньою професійною діяльності, хтось втратив працездатність, а тому такі люди потребують, як підтримки, так і допомоги щодо перекваліфікації.

Реклама:

Головне сьогодні