Дуров планує створити нову соціальну мережу та не збирається повертатися до Росії

— 22 квітня 2014, 16:30

Наступного дня після того, як Дурова звільнили з посади гендиректора з "ВКонтакте", він заявив про плани на розробку майбутніх сервісів: "Швидше за все, я почну робити мобільну соціальну мережу в цьому році", цитує його Дзеркало тижня.

Назви новий сервіс поки не має. Дуров не говорить про це прямо, видання TechCrunch припускає, що новий стартап буде використовувати вже наявні ресурси месенджера Telegram.

У листуванні з техноблогом Дуров заявив, що більше не знаходиться в Росії. "Я виїхав з Росії і не збираюся повертатися. На жаль, в даний момент країна не сумісна з веденням бізнесу в інтернеті", - зазначив він

За словами Дурова, його звільнили з посади гендиректора на підставі невеликої юридичної деталі пов'язаної із заявою місячної давності. Тим самим акціонери "ВКонтакте" "забили останній цвях у труну" для нього і для соціальної мережі.

Дуров вважає, що після публікації вимог ФСБ та прокуратури, шлях назад до Росії для нього відрізаний.

"Боюся, що шляху назад немає. Принаймні, після того, як я публічно відмовився співпрацювати з владою. Вони мене терпіти не можуть", - каже він.

21-го квітня керівництво "ВКонтакте" заявило про звільнення Павла Дурова з поста генерального директора соцмережі. Сталося це нібито через те, що Дуров не відкликав своє прохання про відставку, оприлюднене першого квітня цього року.

Сам Дуров сказав, що дізнався про цей факт із ЗМІ, а фонд UCP Іллі Щербовіча, який володіє 48% "ВКонтакте" повідомив про те, що збирається оскаржити це рішення.

Основна частка акцій "ВКонтакте" (39,99%) належить Mail.ru Group Алішера Усманова. У січні Дуров продав свою частку голові "Мегафона" і співвласнику медіахолдингу ЮТВ Івану Тавріну. Таким чином, близькі до Усманова структури отримали 52% акцій соцмережі.

Реклама:

Головне сьогодні