Створено мобільний додаток першої меддопомоги

— 24 квітня 2014, 16:38

Він містить базу знань, яка стане в нагоді у випадках, коли необхідно надати постраждалим першу долікарську поміч. Додаток розробили фахівці "Київстар" та клініки "БОРИС".

Додаток "Перша мобільна допомога" – це наступний крок у розвитку соціальної програми "Мобільне здоров'я", ініційованої національним мобільним оператором "Київстар". Цей додаток стане в нагоді всім абонентам мобільного зв'язку в екстрених ситуаціях, коли необхідно надати постраждалому першу допомогу, наприклад, у випадках травм, переломів, забоїв, та ін. У додатку містяться детальні текстові матеріали та відео-інструкції, а також повна база знань, яку отримують слухачі курсів першої медичної допомоги.

Медичний контент додатку розробили лікарі клініки "БОРИС", фахівці з екстреної медицини та інтенсивної терапії. Додаток доступний користувачам смартфонів на базі iOS та Android.

"Перша мобільна допомога" має кнопку екстреного виклику швидкої допомоги, а також чотири розділи: "База знань", "Лікарні", "Аптечка" і "Важливо". Для зручності користувачів всі дані структуровані за 15 категоріями, серед яких: перші кроки в ситуаціях, коли проблема невідома, дії при ранах і кровотечах, отруєннях, опіках, утопленнях, інсультах, інфарктах та інших випадках, що вимагають негайної допомоги. Вже традиційно для додатків "Київстар" всі поради доступні у відеоформаті.

"Базовий принцип для будь-якого лікаря – не завдати шкоди. Але це не означає "не діяти". Більшість людей, які хочуть допомогти в екстреній ситуації, просто не мають достатньо знань, тому нічого не роблять, – коментує Михайло Радуцький, президент клініки "БОРИС". – Додаток "Перша мобільна допомога" дозволяє надати допомогу людині максимально оперативно".

"Ми сподіваємося, що додаток "Перша мобільна допомога" навчить людей надавати першу допомогу і в разі потреби врятує життя, – коментує Тетяна Пецько, менеджер програм корпоративної соціальної відповідальності "Київстар". – Цей проект продовжив соціальну програму "Мобільне здоров'я", в рамках якої "Київстар" пропонує прикладні мобільні додатки медичної тематики".

"Перша мобільна допомога" – це вже четвертий додаток, розроблений "Київстар" у рамках програми "Мобільне здоров'я". Його можна завантажити абсолютно безкоштовно в онлайн-магазині мобільних додатків AppClub від "Київстар" (без плати за трафік), а також в AppStore і Google Play.

У 2013 році українським користувачам стали доступні мобільні сервіси "Моя Зірочка" для вагітних, "Моя Зірочка. Перший рік" для батьків з дітьми до 1 року і "Добре Бачу" для профілактики зору. Станом на сьогодні їх завантажили вже понад 60 тисяч користувачів.

Додаток доступний в AppClub від "Київстар", AppStore.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні