ЗМІ: Дуров отримав громадянство на Карибах

— 28 квітня 2014, 05:50

Про це повідомляють "Известия".

за даними видання, Дуров набув громадянство, пожертвувавши $250 тис. на одне з підприємств Сент-Кітс і Невіс. Згідно із законодавством держави, пожертвування в такому обсязі дає право на автоматичне отримання громадянства.

За інформацією джерела, близького до акціонерів "ВКонтакте", Дуров ще в лютому 2014р., до свого звільнення з "ВКонтакте", встиг перевести в Цукровий фонд Сент-Кітс і Невіс необхідну суму для отримання паспорта.

"Фонд диверсифікації цукрової промисловості є спеціалізованою організацією в цілях здійснення програми "Громадянство через інвестиції". Внески до фонду в установлених розмірах дають іноземцям право на отримання громадянства Сент-Кітс і Невіс за інвестиційною програмою, так само як і у випадку з інвестиціями в заздалегідь схвалені об'єкти нерухомості островів", - розповіло джерело.

Разом з тим інші співрозмовники видання, знайомі з Павлом Дуровим, стверджують, що громадянство Сент-Кітс і Невіс він отримав ще рік тому.

Сент-Кітс і Невіс - держава в східній частині Карибського моря. Складається з двох островів - Сент-Кітса і Невіс, належать до Малих Антильским островів. Площа країни - 261 кв. км, населення - 50 тис. осіб (за переписом 2010 року). Столиця - місто Бастер. Сент-Кітс і Невіс є членом Британської Співдружності.

Паспорт острівної держави дає можливість без віз відвідувати 131 країну світу, в тому числі країни ЄС. Для відвідувань США власник такого паспорта може виробити візу відразу на 10 років.

Як повідомляла раніше "Українська правда. Життя", 21-го квітня керівництво "ВКонтакте" заявило про звільнення Павла Дурова з посади генерального директора соцмережі.

Сам він вважає, що це пов'язане іх його відмовою співпрацювати з ФСБ та прокуратуро Росії.

"Я виїхав з Росії і не збираюся повертатися. На жаль, в даний момент країна не сумісна з веденням бізнесу в інтернеті", - коментував ситуацію Дуров.

Також він розповідав, що планує заснувати нову соціальну мережу та шукає нову країну для життя та ведення бізнесу.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні