В Росії пропонують створити власну інтернет-мережу "Чебурашка"

— 28 квітня 2014, 15:23

Назвати таку систему, за його словами, можна "Чебурашка", а фінансувати за рахунок регіонів, пишуть РИА Новости.

Різні проекти створення в Росії інфраструктури, незалежної від західних країн, стали активно з'являтися після того, як прийняті США санкції продемонстрували залежність ряду сфер російської економіки.

Так, у відповідь на призупинення американськими компаніями Visa і MasterCard обслуговування двох російських банків було вирішено створити національну систему платіжних карт, у відповідь на зниження суверенного рейтингу Росії міжнародними рейтинговими агентствами - з'явилася ідея створити власну таку агенцію, висловлювалися також різні за своєю радикальністю пропозиції відмовитися від долара.

"Нам треба подумати над тим, щоб створити свою власну внутрішньоросійську інформаційну систему, щоб піти з-під крила США, інакше будуть продовжуватися витоки інформації", - заявив він на засіданні свого комітету з конституційного законодавства в ході обговорення закону про статус блогерів в понеділок.

На думку Кавджарадзе, Росія могла б створити таку мережу з країнами ОДКБ (Росія, Білорусія, Вірменія, Казахстан, Киргизія, Таджикистан) або з державами Азіатсько-Тихоокеанського регіону.

"У нас прем'єр-міністр і в Фейсбуці, і в Твіттері, і всі зараз стали в соціальних мережах сидіти і розповідати, де вони були і куди ходять. Адже хтось на серверах копить цю інформацію", - сказав сенатор.

За словами Кавджарадзе, створення такої автономної мережі - питання інформаційної безпеки "цілої країни, яка піддається інформаційним атакам, кібератакам, а також спробам розколоти суспільство". Засоби для створення такої системи, на думку сенатора, можна вишукати в регіональних бюджетах.

"Як ми назвемо цю інформаційну систему - неважливо, "Крокодил Гена" або"Чебурашка, останнє навіть краще, оскільки "Чебурашки "ні у кого немає", - сказав він.

Реклама:

Головне сьогодні