У Львові встановлять "хлібні" шафи для незаможних

— 3 квітня 2014, 09:25

Ідею він перейняв у Стамбула. На одній із вуличок міста він звернув увагу на спеціальні шафи, куди зносили безплатний хліб працівники пекарень і кафе, а ті, хто його потребує, забирали, пише Урядовий кур'єр.

Пізніше, він запропонував колегам-рестораторам поділитися зайвими хлібинами з місцевими незаможними, встановивши в місті спеціальні шафи для безплатного хліба. Ініціативу підтримали 25 закладів відомих ресторанних мереж міста, а спеціальні шафи-купе, які відповідатимуть санітарним нормам, мають виготовити на замовлення місцевої влади.

"А розмістити їх краще не поряд з ресторанами (не кожен із тих, хто потребує, захоче демонструвати свою бідність), а в менш людних місцях, щоб незаможні жителі міста не соромилися підходити до них по буханець. Зрештою, не обов’язково їх ставити біля кожного кафе чи ресторану, достатньо одного на групу закладів чи на одну вулицю", - каже він.

Ініціатива рестораторів зацікавила управління соціального захисту Львівської міської ради. Користь від реалізації такого проекту, кажуть, буде відчутною, адже у місті працює півтори тисячі закладів громадського харчування. Тож знайдеться буханець для усіх, хто його потребує.

Реклама:

Головне сьогодні