Гостомельські діти відмовляються від російських соцмереж та грають у "Правий сектор". Фото

— 8 квітня 2014, 11:22

Штаб дітлахів – у криївці, яку вони самі копали власноруч. Щодня підлітки тут облаштовують свій побут, повідомляє Кotsubynske.com.ua.

У криївці за раз може бути від 3 до 5 дітей. Тут є пічка, на випадок холодів. Поруч – мангал для приготування гарячих страв. Наразі гостомельські партизани мають тільки прапор Німеччини – український шукають й просять небайдужих принести їм державний символ.

"Треба обов’язково український повішати", – запевняють бійці.

Діти гуртом щось риють, заготовлюють дрова, шини, щось тягнуть з домівок до штабу. Тут є чіткий розподіл обов’язків: хтось ловить рибу у ставку, хтось пече на вогні просто неба ковбачу. Всі дії координують "старші". За зброю діти мають лук та стріли.

"Якщо хтось нападатиме, то ми будемо оборонятись, навіть від Росії", – говорить найстарший хлопець.

"У нас типу "Правий сектор", але дитячий. Хай буде "Рух дітей Гостомеля", - додає він.

"Ми хочемо щоб наш Гостомель був квітучим, красивим! Щоб ми мали змогу гуляти тут біля озера! Щоб Гостомель був розвиненим та сучасним, щоб тут був супермаркет, кінотеатр, басейн. Щоб дітям було де проводити весело та цікаво час", - кажуть дітлахи.

Гостомельські підлітки виявились доволі принциповими. Вони не спілкуються в таких соцмережах, як "В контакті" та "Однокласники", оскільки ці ресурси – російські. У нових соцмережах "Друз" та "WeUa" обіцяють зареєструватись, як буде час. Зараз, переконані діти, краще набувати досвіду на свіжому повітрі, аніж за комп’ютером.

Реклама:

Головне сьогодні