Північна Корея: світлини, які б не хотів бачити Кім Чен Ин. Фото

Діти, що важко працюють у полях та солдати, що штовхають зламаний автобус. Це ті світлини, які північнокорейський лідер Кім Чен Ин не хоче, аби побачив світ.

Фотографії Еріка Лаффурга, які він зробив під час свого останнього візиту до ізольованої держави, показують людей, які живуть там, пише The Daily Mail.

Лаффорг, якому нині заборонено відвідувати Північну Корею, фотографував, коли державні гіди попросили його видалити всі світлини. Утім, йому вдалося зеберегти їх на своїй картці пам'яті.

Цікаво, що не все вказує на бідність, що так прагне приховати північнокорейське керівництво.

Є ще світлини, на яких зображені діти, що сміються під портретами Кім Чен Ина та його батька Кім Чен Іра. Це вважається актом неймовірної непошани до режиму.

"Кожен відвідувач отримує попередження не робити фотографії без згоди гідів, як тільки він приїжджає до Пхеньяну. Але насправді, для них - це неможливо контролювати всіх, особливо, коли подорожує група", - розповідає фотограф.

"Вони стверджують, що не потрібно фотографувати все, що стосується військової теми та бідності. Навіть тоді, коли ви пояснюєте їм, що вона існує в усьому світі, навіть у Франції", - каже він.

За словами фотографа, у Пхеньяні дозволено жити лише еліті і там не видно реальної бідності. Але варто вийти за його межі та потрапити у будь-яке село, картина зовсім інша.

Але навіть у Пхеньяні, ознаки бідності є цілком очевидними. Фотографії, які показують регулярні перебої в енергопостачанні, в яких режим звинувачує "американських імперіалістів" і зовні доглянуті інтер'єри багатоквартирних будинків, кажуть про очевидне.

Фотограф наголошує на тому, що у сільській місцевості дорослі і діти збирають траву. "Гіди кажуть, що діти працюють в полях так само, як і підлітки, які просто шукають собі роботу на літо", - каже він.

"Різниця лише в тому, що в Європі їм за це платять, а в Північній Кореї - це колективний обов'язок. Треба сказати, що вони, утім, виглядають щасливими, не здаються нещасними", - зазначає він.

Реклама:

Головне сьогодні