В світі створюють прилади, що розрізняють настрій та фізичний стан людини

— 11 травня 2014, 10:29

Як повідомляє The Times, який цитує Inopressa, вони обладнані датчиками, що заміряють пульс, потовиділення і інші фізіологічні індикатори.

Пристрої допоможуть застерегти автомобілістів про те, що один з водіїв роздратований. Датчики спрацюють, і кузов автомобіля, пофарбований спеціальною фарбою, змінить колір, каже Розалінд Пікард з Массачусетського технологічного інституту.

З чуток, Apple і Samsung створюють "розумні" браслети і годинник, які допоможуть міняти режим тренажерів у фітнес-залі в залежності від того, стомлена людина або бадьора.

Тимчасові татуювання або макіяж з датчиками поту і пульсу (ідея американської Mc10) дозволять лікарям відстежити ступінь збудження пацієнта і розробити індивідуальний курс лікування.

Тим часом Корі Скотт Макколл зі Стенфордського університету доповнив ігрову консоль Xbox сенсорами, які, за його словами, розрізняють, напружена людина або розслаблена, зацікавлена або нудьгує.

"Спостерігаючи за фізіологією геймера, ми зможемо створити ігри, які адаптуються до організму конкретної людини", - запевняє він.

Реклама:

Головне сьогодні