ЮНІСЕФ вважає, що українські діти знаходяться у небезпеці

— 15 травня 2014, 13:25

Про це йдеться в офіційному прес-релізі організації.

"Ми знаємо, що діти були присутні під час демонстрацій з використанням сили та наразі перевіряємо інформацію про дітей, які загинули і отримали поранення в Одесі. ЮНІСЕФ суворо засуджує ці жорсткі порушення прав дітей", - сказано в повідомленні організаціії.

У тексті заяви також йдеться, що збільшилась потреба у психосоціальних послугах для дітей, а також погіршився доступ до освіти та медичних послуг.

"Це небезпечно та шкідливо для здоров'я і добробуту дитини — бути свідком чи брати участь у насильницьких діях", - зазначають в організації.

ЮНІСЕФ закликає всі сторони зробити все можливе для підтримки надання послуг дітям та їх родинам, а також запобігти участі дітей або їх використанню в демонстраціях, де вони стають свідками насильства.

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) є світовим лідером із захисту прав та інтересів дітей. Фонд працює у понад 190 країнах світу заради захисту й підтримки дітей з моменту їх народження і до початку дорослого життя. Програми Фонду фінансуються з добровільних внесків фізичних осіб, компаній, закладів та урядів. Представництво Фонду в Україні відкрито у 1997 році.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні