Українці жаліються на складне матеріальне становище та погіршення здоров'я - дослідження

— 21 травня 2014, 09:36

Про це свідчать дані дослідження, проведеного міжнародним кадровим порталом HeadHunter Україна.

Так, виявилося, що тільки половина офісних працівників можуть похвалитися тим, що навіть не зважаючи на всі потрясіння цієї зими і весни, їх зарплата залишилася на колишньому рівні. Ще 4% потрапили в розряд щасливчиків, яким зарплату навіть підняли, у решти з'явилися ті чи інші проблеми з заробітком.

За оцінками половини працівників, які мають стаж більше 5 років, їхнє фінансове становище значно погіршилось у порівнянні з 2007 роком, причому погіршення відбулися в результаті кризи. А ось позитивних змін у матеріальному становищі суттєво менше: тільки один із п’яти працівників заявляє, що його справи пішли вгору.

Як виявилось, у переважної більшості опитаних задоволеність життям так або інакше пов’язана з економічною ситуацією. А "завдяки" економічній кризі кожен другий співробітник став менш задоволений своїм життям. І це не дивно, адже в половині випадків підвищилося загальне завантаження, а 45% працівників відзначають також і погіршення робочої ситуації.

Більше за те, економічна криза негативно позначилася і на здоров’ї українських працівників, чия трудова діяльність припадала на той період. Постійний стрес, непосильне навантаження, нестача часу на себе — все це призвело до погіршення здоров’я майже в 40% "офісного планктону".

Тим не менше, спостерігаються і не лише негативні наслідки кризи. Зокрема, 29% офісних працівників відзначають позитивні зміни в соціально-професійному статусі. З іншого боку, далеко не всім настільки пощастило: кожен четвертий опитаний, який пережив кризу, жаліється на погіршення свого становища, а статус 28% працівників лишився без змін.

А ось стосунки в сім’ї погіршились у кожного п’ятого "білого комірця", який у період нестабільної ситуації на українському ринку був вимушений вести трудову діяльність.

Половина офісних співробітників і так грішить тим, що жертвує особистим життям заради кар’єри, що явно не тішить близьких людей. Більше за те, у період кризи на сім’ю залишалось навіть менше часу. А до того ж не варто забувати, що надійний тил — це запорука успіху.

Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром порталу hh.ua в січні 2014 року. Загалом було опитано 1486 респондентів.

Реклама:

Головне сьогодні