Тест

Під стінами посольства РФ мітингували на підтримку Сенцова. Фото

Про це йдеться на сторінці спільноти "Спасти Олег Сенцов" у Facebook.

Зокрема, під стінами установи, мітингуючі стояли із плакатами "Віддайте нам Сенцова, собі залиште Міхалкова", "Спасти Олега Сенцова" та інші.

Як відомо, Олега Сенцова ззарештували співробітники ФСБ 11 травня. Сенцова звинувачують у підготовці та організації теракту на підставі свідчень двох невідомих людей, які нібито вказали на нього як на організатора.

Український Мінкульт днями зробив заяву про те, що звинувачення Сенцова у тероризмі є безпідставними.

Кінодіячі та небайдужі до долі режисера збирають підписи для петиції на підтримку Олега Сенцова.

Олег Сенцов є талановитим кінематографістом, творчість якого високо оцінена глядачами та фахівцями на престижних міжнародних кінофестивалях у Німеччині, Нідерландах, Україні, а також Росії.

Він є автором повнометражного фільму "Гамер", відзначеного журі Одеського МКФ та 10-го Міжнародного кінофестивалю "Дух вогню" в Ханти-Мансійську.

Картина брала участь у найпрестижнішому фестивалі авторського кіно, Роттердамському МКФ, у конкурсній програмі МКФ GoEast (Німеччина), а також демонструвалась на Київському МКФ "Молодість".

Зі своїм наступним повнометражним ігровим проектом "Носоріг" Олег Сенцов виборов перемогу у конкурсі Держкіно України та отримав право на державне фінансування цієї стрічки.

Олег – батько двох малолітніх дітей, які тепер залишилися без тата: Аліні – 12 років, Владу – 9 років.

"Українська правда. Житя"