В супермаркетах Криму - порожні полиці і шалені ціни. Фото

— 23 травня 2014, 10:47

І якщо раніше майже не йшлося про південний берег, то нині дефіцит дістався і сюди, і в центр.

За словами мешканки Сімферополя Ірини Бондаренко, ситуація критична у всіх великих супермаркетах. "Все це розпочалося 2-3 дні тому. Раніше на самому південному березі та у Севастополі все було спокійно. А тепер порожнеча дісталася і сюди", - каже вона кореспондентові "Української правди. Життя".

"Як завжди, тут ніхто нічого не знає. Що буде далі теж не відомо. Кажуть, що фури не пускають з суботи. З червня тут не буде ходити гривня - про це нам повідомили "вчасно", 12-го травня. Продавці кажуть, що оптовики або відмовлятимуться привозити продукти до Криму, а на ліцензії і відкриття нових рубльових рахунків піде час. Все, що залишилося на складах продають по шаленим цінам", - розповідає кримчанка.

Вона також розповідає, що місцеві мешканці скуповують все. "По 30 кг прального порошку, туалетний папір, каву, чай. Тобто все, що можна купити і зберігати довго. Наприклад, ковбаса, яка тиждень тому коштувала 50 грн., нині коштує 80 грн.", - каже вона.

Раніше повідомлялося про порожні полиці в Керчі. У супермаркетах торгової марки "АТБ" повністю зникли з продажу ковбасні вироби та молочна продукція.

Напівпорожніми стоять прилавки з питною водою, маринадами, овочевими консервами, кондитерськими виробами. На очах порожніють полиці з товарами у відділах побутової хімії та гастрономії.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні