Лозниця на прем'єрі говорив про Майдан та жодного слова не сказав російській пресі

— 23 травня 2014, 12:03

Як повідомляє видання Colta.ru, своє рішення він прокоментував так:

"У вашому інформаційному просторі така кількість брехні, особливо з приводу України, що я вирішив не робити винятків ні для кого. Щоб люди звернули на це увагу і задумалися, що відбувається. У вас дійсно існує штук п'ять пристойних медіа. Але іронія в наступному: в якомусь сенсі ці медіа імітують норму. Працюєте ви чи ні - ваша робота не має сенсу: сам простір, в якому і ви теж існуєте, отуплює все більше і більше людей", - сказав він.

Крім того, сама прес-конференція Лозниці розпочалася зі слів про те, що його друг, Олег Сенцов знаходиться у в'язниці.

"Я хотів би закликати всіх кінематографістів, кому не байдужа доля Олега Сенцова, доєднатися до вимоги Європейської кіноакадемії негайно звільнити його", - сказав Лозниця.

Як відомо, українського режисера та кінематографіста Олега Сенцова було затримано 11-го травня та співробітниками ФСБ та звинувачено у тероризмі.

Стрічка Сергія Лозниці "Майдан" - хроніка трьох революційних місяців - з грудня 2013-го по лютий 2014-го. Двогодинний фільм "Майдан" - галерея довгих кадрів, що йдуть один за іншим. Драматургію створюють самі події, камера лише фіксує реальність.

"Перед тим як почати робити картину, я повинен був визначити правила, за якими буде знято фільм, - розповідає Лозниця на прес-конференції, - і я придумав ставити статичну камеру. Мій фільм - про людей. Не хотілося протагоністів: тому я просто вирішив підлягає тримати камеру на одному плані. Мій орієнтир - "Страйк" Ейзенштейна".

Реклама:

Головне сьогодні