Інтерактивна карта єдності зібрала 79 тисяч користувачів

— 23 травня 2014, 19:42

Кожен інтеренет-юзер може зафарбувати на карті одне поле. Коли всі вільні квадратики будуть заповнені, карта перетвориться на блакитне небо і золоте поле.

Як розповів УП.Життя автор проекту "Я за єдину Україну" Родіон Сальник, за два тижні існування проекту, до нього долучились люди з усіх кутків України і з закордону. Так, 400 юзерів з Москви та Санкт-Петербургу тепер теж відображаються на карті єдності, хоча найбільша частина учасників - кияни (майже 14 тисяч), харків'яни (5 067) та львів'яни (3 857).

Серед них найбльше молоді віком до 34 років, хоча більше чотирьох тисяч користувачів - з категорії юзерів віком від 45 років.

На запитання УП.Життя, чи справді активісти-розробники вірять, що такі проекти можуть допомогти об'єднати країну, Родіон відповід, що "так, бо вони викликають дух патріотизму і єдності людей".

Ще один приклад од'єднавчого проекту - eduni.com.ua, який дозволяє створити собі патріотичну аватарку.

"Про нашу карту ми отримали понад 600 повідомлень у зворотний зв'язок і більшість з них якраз про ідею єдності й любові до України. Я думаю, що ми розфарбуємо цю карту і можливо ще не одну. Людям це подобається, це подобається мені і моїй команді, а значить цим варто займатися", - додає Родіон Сальник.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні