Вім Вендерс закликає звільнити Олега Сенцова

— 27 травня 2014, 18:33

"На даний момент ми дещо засмучені, а також перебуваємо в розпачі, бо у нас тут зв’язані руки. Що звідси робити, окрім як закликати до звільнення?" - заявив у розмові з DW німецький режисер, який очолює Європейську кіноакадемію (EFA).

Ця організація, котра репрезентує кіноіндустрію усієї Європи, також вимагає негайного звільнення митця.

"Ми, звичайно, не можемо обперезатися Калашниковими і піти в атаку. Ми можемо лише створювати фільми і за допомогою образів впливати на свідомість. Адже ми не політики", - наголосив німецький режисер.

Попри те він вважає, що заява EFA буде почутою в Росії.

Фото спільноти "Спасти Олег Сенцов" у Facebook

Із творчістю народженого у Сімферополі кінематографіста знайомі і в Німеччині. Два роки тому його фільм "Гамер" демонструвався на багатьох кінофестивалях, серед яких - кінофест GoEast у Вісбадені, котрий демонструє фільми із Центральної та Східної Європи.

Найновіший фільм Сенцова "Носоріг" перебував на стадії планування, однак через події в Україні зйомки відклали. Фінансування створення нового фільму митця здійснюється за допомогою у тому числі й німецького агентства з питань підтримки кіно Medienboard Berlin-Brandenburg. На сайті агентства нині опублікований заклик до солідарності із заарештованим українським кінорежисером.

Фото спільноти "Спасти Олег Сенцов" у Facebook

Як відомо, Олега Сенцова ззарештували співробітники ФСБ 11 травня. Сенцова звинувачують у підготовці та організації теракту на підставі свідчень двох невідомих людей, які нібито вказали на нього як на організатора.

Реклама:

Головне сьогодні