Google планує випускати автомобілі з "автопілотом"

— 28 травня 2014, 11:15

Google вже давно займається розробкою технологій комп'ютерного управління автомашинами, проте досі необхідне для цього обладнання тестувалося на автомобілях сторонніх виробників, повідомляє Інтерфакс.

Для початку, компанія планує випустити сотню двомісних самоврядних автомобілів, в яких не буде ні керма, ні педалей, а тільки кнопки "Старт" і " Стоп", причому останню передбачається в основному використовувати не для планової, а для "панічної зупинки".

Розробки ведуться вже 4 роки, на кінець квітня тестові версії "автомобіля - безпілотника" наїздили понад 1,1 млн. км., переважно Google тестував їх у Каліфорнії. Інженери Google стверджують, що аварій не було.

Автомобілі Google нагадують гібрид ультракомпактного Fiat 500 і Smart від Mercedes-Benz. Викликати їх можна за допомогою спеціального додатку для смартфонів, в ньому ж вказується бажаний пункт призначення.

Smart від Mercedes-Benz

Автомобіль сам підбере пасажирів, побудує маршрут і доправить їх за обраною адресою без будь-якого людського втручання.

Fiat 500

Прихильники технології управління автомобілем "без водія" вважають, що такий підхід знизить кількість аварій. Однак інші експерти передбачають, що подібні автомобілі серйозно ускладнять рух на дорогах, і затори стануть ще більше.

Шведський автоконцерн Volvo також займається подібними розробками і нещодавно оголосив про плани випустити першу сотню повністю самокерованих машин під своєю маркою.

Реклама:

Головне сьогодні