Тест

Блог Сергія Лещенка визнано найкращим на конкурсі The Bobs

Таким є результат конкурсу онлайн-активізму The Bobs-2014.

Блог Сергія Лещенка змагався за перемогу у номінації "Вибір користувачів: найкращий проект українською".

Найкращим блогом російською мовою визнано проект українських журналістів "Стопфейк", який виявляє фейкові повідомлення у пресі, що з’являються у зв’язку з україїно-російським конфліктом.

Спеціальний приз від організації "Репортери без кордонів" виборов український портал "YanukovychLeaks", який створила група журналістів і волонтерів, що систематизували й аналізували величезний масив інформації про фінансову діяльність Віктора Януковича.

Українські проекти також перемогли в трьох інших номінаціях. Так, за версією інтернет-користувачів у номінації "Найкреативніший та найоригінальніший" найкращим є "Вавилон´13". За версією журі переможцем є китайський проект Wangzuozhongyou’s "Character News".

"Найкращим блогом" за версією користувачів є сторінка "Євромайдан" (за версією журі – арабський фотоблог Mosa’ab Elshamy).

Переможців конкурсу інтернет-активізму The Bobs обирали у шести номінаціях: Найкращий блог, Найкраща інновація, Найкраща громадська кампанія в соціальних медіа, Приз організації "Репортери без кордонів", Приз GlobalMediaForum, Найкреативніший і найоригінальніший.

Згідно з правилами конкурсу, на нього можна було номінувати веб-сайти, які написані однією з 14 мов конкурсу: українською, англійською, арабською, бенгальською, гінді, індонезійською, іспанською, китайською, німецькою, перською, португальською, російською, турецькою або французькою.

Вони повинні бути у вільному доступі, тобто без обов´язкової реєстрації та паролів.

У майже всіх конкурсних номінаціях можна реєструвати інтернет-проекти будь-яких форматів.

Після подання заявок, експертне журі відібрало фіналістів. І вже за них голосували користувачі. Відтак переможців було визначено за версією журі та версією інтернет-користувачів (голосування тривало з 2 квітня по 7 травня).

Експерт міжнародного журі від України – Вікторія Сюмар. Від Туреччини судити експерт з нових медіа Еркан Сака, від Іспанії – правозахисниця Рената Авіла, від Бразилії - телеведучий і колумніст Але Юсеф, від Франції – один із найуспішніших камерунських блогерів Флоріан Нґімбіс, від Індонезії – психолог Аліса Вахід, а від Індії – інтернет-активістка Рогіні Лакшане.

"Українська правда. Життя"