Чарівність письма від руки: дружба за листуванням знову в моді

— 18 червня 2014, 13:19

Для багатьох людей друзі за листування є невід’ємною частиною дитинства.

Школярі обмінювалися посланнями з ровесниками з інших країн, старанно виписуючи імена своїх домашніх улюбленців та розповідаючи про хобі. Більшість "дружб" ущухала вже незабаром, але в деяких випадках тривала роками.

Нині таке листування відроджується – завдяки Інтернету. Адресата можна відшукати собі на спеціальних сайтах, таких як "International Geek Girl Pen Pals Club" та "The League of Extraordinary Pen Pals". Підфорум для друзів за листуванням є й на Reddit.

Поціновувачі такого хобі, а серед них більше жінок, стверджують, що письмо від руки заспокійливе та медитативне, а стосунки в листах – такі ж важливі, як і дружба "лицем до лиця". Про це пише The Guardian.

Видання має три зворушливі історії про друзів за листування. Героїня першої, Маргарет із Ліверпуля, почала листуватися зі шведкою Інгрід у 11 років. Жіночки пишуть одна одній уже 57 років. Вони приблизно в один час стали мамами, зустріли свої половинки та втратили батьків. Професії Маргарет та Інгрід теж обрали однакові.

"Це майже як ніби ми прожили паралельні життя. Таким чином у нас завжди було багато тем для розмов", - поділилася Маргарет.

23-річна Меган із Каліфорнії спочатку коментувала блог 27-річної мешканки Лондона Зої. Якось Зої замовила в неї вишивку, і поступово спілкування переросло в обмін листівками, сувенірами, солодощами та листами, написаними вже від руки.

"Це так радість, вкладати в них усяку всячину, щоби вони ставали особливими, наприклад, художні роботи або стікери, щоби день став яскравішим", - розповіла Меган.

Письмо від руки для дівчат є розрадою в повсякденному, наповненому технікою житті. Як зізнається Зої, крім листів до Меган, вона більше нічого від руки не пише.

"В електронному листі є холод, якого немає в листі, написаному від руки – він наче розкриті обійми", - пояснила 26-річна Семі з Австралії.

Колись самотня, дівчина тепер листується аж із сімома подругами, спілкується з ними онлайн та обмінюється посилками.

Реклама:

Головне сьогодні