В Італії хочуть узаконити одностатеві шлюби

— 18 червня 2014, 17:23

"Гомосексуали будуть рівні в правах як і гетеросексуальні пари", - заявив Матео Ренці, передає La Repubblica.

Італійський Прем’єр вже на вересень ініціює широкі дебати щодо законопроекту про права секс-меншин. Зокрема пропонується щоби гомосексуальні пари отримали рівні права з гетеро сексуальними. Зокрема мова йде про права на отримання соціальних виплат таких, які отримують традиційні сім’ї, права щодо спадковості та роз приділення спільного майна.

Однак закон не передбачає можливість всиновлення дітей. Як зазначають автори закону "зараз це не на часі". Однак вірять, що й це право одностатеві пари теж отримають, пише La Repubblica.

В Італії подібні ініціативи Глави Уряду вже встигли назвати - "веселкова революція".

Прихильники узаконення одностатевих сімей апелюють до італійської Конституції, де не вказується стать членів сім'ї, однак говориться про "права сім'ї як первинної клітини суспільства, яка укладається в шлюбі, наглосує сенаторка Демократичної партії Моніка Чіріна.

Проти таких нововведень виступає Католицька церква. У Ватикані заявили, що відстоюють традиційний та природній сімейний союз між чоловіком та жінкою, натомість пообіцяли інтенсивно включаться в дискусію щодо узаконення одностатевих шлюбів.

Раніше Папа Римський Франциск неодноразово висловлювався щодо одностатевих пар. Зокрема Понтифік не осуджує подібний зв'язок: "хто я такий, щоб осуджувати гомосексуалів? Вони найперше люди, а про все інше ми повинні всі разом думати та шукати можливість допомогти їм (гомосексуалам. ЄП) знайти правильний шлях", - сказав Папа Франциск під час аудієнції у Ватикані.

Натомість громадські організації та політики, які представляють сексуальні меншини вітають ініціативу Уряду Ренці. "Хочемо, щоб Італія також була членом "ідеального світу країн", які давно дозволили одностатевим парам укладати цивільні шлюби", - заявив Іван Скальфароно, заступник Глави Уряду Італії.

В Італії дискусія щодо прав сексменшин укладати цивільний шлюб триває вже кілька років. Ініціаторами даних нововведень виступає Демократична партія та ряд ліберальних політичних об’єднань. Натомість Ватикан та праві партії жорстко критикують та блокують питання розширення прав секс меншин.

Реклама:

Головне сьогодні