У Японії проведуть фестиваль туалетів

— 26 червня 2014, 17:29

Його проведуть у місті Оїта.

Про це повідомляє Quartz.

Організатори запрошують художників та дизайнерів, щоби ті перетворили 12 громадських убиралень міста на інсталяції, оздобивши їх скульптурами, фресками, інтерактивними дисплеями тощо. У деяких туалетах навіть проводитимуться театральні виступи.

Також очікується приїзд до міста колекції незвичайних туалетів. Відвідувачам продаватимуть сувеніри – маленькі копії "Фонтана" Марселя Дюшана.

На виставці таки буде на що подивитися. Як зазначає видання, три чверті осель у Японії обладнані "розумними туалетами" – з біде, підігрівом сидіння чи кришкою, яка піднімається автоматично.

Як пише The Wall Street Journal, більш складні моделі власник може програмувати зі свого смартфона, наприклад, обираючи свою улюблену музику.

"Туаленале" не стане першим подібним заходом, зазначає The Huffington Post. На цьогорічній Венеційській архітектурній бієнале однією з найпопулярніших експозицій стала "кімната туалетів". Глядачі могли побачити еволюцію туалета – від колісницеподібного кам’яного часів Римської імперії до сучасного інженерного дива.

Реклама:

Головне сьогодні