Новий погляд на салат: все в банку. Фото

643
9 червня 2014

Банка - ідеальне сховище для салату, шо залишить його свіжим на довгий період. Якщо, наприклад, вам потрібно дочекатися обіду в офісі.

Все, що потрібно зробити - це викласти шарами інгредієнти салату один за іншим. Починати потрібно із соусу, а закінчувати травами і листям. Серед інгредієнтів можуть бути салати, сири, квасоля, м'ясо, паста та інші.

Видання The Huffington Post пропонує добірку із цікавих та оригінальних рецептів таких "банкових салатів". Сюди ж можна додавати і власну фантазію, щоб здорова їжа не набридала, а приносила не лише користь, а ще й задоволення.

"Капрезе паста салат"

2 столові ложки соусу "Песто" (саморобного або купленого в магазині)
1 чашка помідорів черрі
50 грамів свіжої моцарелли, нарізаної на розмір "укусу"
60 грамів відварених макаронів "Пенне"
1/2 склянки свіжого шпинату
1/2 склянки нарізаного свіжого базиліку

 

Мейсон салат з лимонним соусом і тахіні

Соус:

Сок одного лимона
3 столових ложки тахіні
2 столових ложки оливкової олії
2 зубчики подрібненого часнику
1/4 склянки води
Сіль
Перець
Додаткові трави (петрушка, розмарин)

Приготувавши соус, його потрібно викласти на дно банки. Після цього, скласти наступні інгредієнти шарами:

Натерта морква
Нут (промитий і сухий)
Натертий буряк
Лобода
Копчений тофу
Соняшникове насіння
Шпинат

 

Сонячний салат

Бальзамічний соус, перець, спеції
Редька, нарізана кубиком
Молодка цибуля Мауї, нарізана кубиками
Волоські горіхи
Капуста
Терта морква
Шматочки мандарин без кісточок

 

"Нут" салат

Лимонний соус

Сік одного великого лимону
Гарні дрібка солі
Мелений перець
Всі інгредієнти змішати у невеликому контейнері

1 чашка нуту
2 столові ложки лимонного соусу
1/2 ложки висушених на сонці або у духовці помідорів
1/4 чашки порізаної зеленої цибулі
1/4 чашки нарізаної червоної цибулі
1/2 чашки нарізаних оливок
1/4 чашки перцю пікільйо
1/2 склянки свіжого шпинату

 

Цукіні паста салат з соусом із авокадо та шпинату 

Соус

1/2 склянки свіжого шпинату
1/2 авокадо
Сік одного лимона
2 столові ложки оливкової олії холодного віджиму
2 столові ложки грецького йогурта
1/2 чайної ложки солі
1/4 чайної ложки перцю

Інгредієнти

1,5 чашки тонко нарізаних кабачків
1/2 склянки зелених соєвих бобів
1/2 склянки нарізаної селери
1/2 чашки нарізаного червоного перцю
1/2 чашки помідорів черрі
додатково:
1/4 чашки фети
2 столови ложки оливок

 

Салат "Зелений сад"

Бальзамічний соус із спеціями
Огірки, нарізані кубиками
Помідори, нарізані кубиками
Рукола
Шпинат
Сирі фісташки
Їстівні квіти
Курага, нарізана кубиками

 

Грецький паста-салат

2 столові ложки лимонного соусу (див. вище)
1 чашка помідорів черрі
1/4 чашки нарізаної червоної цибулі
1 склянка нарізаних огірків
1/2 склянка фети
60 грамів пасти "Рігатоні"
1/2 склянки змішаної зелені
1/2 склянки дрібно нарізаної м'яти

 

Фруктовий салат

Нарізаний шматочками кавун
1 середній нарізаний банан
1 чайна ложка свіжого лимонного соку
1 медове манго, очищене та нарізане шматочками
Нарізана полуниця

 

powered by lun.ua