Операція Маестро: український снайпер отримав скрипку, а інші військові баян, гітару і саксофон. Фото

— 4 липня 2014, 11:43

Такий несподіваний сюрприз вирішив зробити для нього друг та керівник медіа-проектів Всеукраїнського центру сприяння підприємницькій діяльності Ігор Пилипчук.

Утім, як розповідає він сам, секрету втримати не вийшло.

"Опублікувавши інформацію серед друзів у Facebook, всі почали відкрито постити про пошук скрипки. Сергій тоді зателефонував і попросив зв’язатись з його дружиною Іриною, щоб вона передала з дому саме його скрипку", - розповідає кореспондентові "Української правди. Життя" Пилипчук.

Ігор зізнається, що виникало багато непорозумінь через цю історію: чоловіки думали, що під словом "скрипка" зашифрували слово "гвинтівка". Довелось роз'яснювати, що йдеться саме про мучичний інструмент.

Фото зі сторінки "Операція Маестро" у Facebook

"В результаті, скрипок є вже кілька. Також почали нести інші інструменти. Коли тимчасовий склад, де накопичується допомога бійцям 72-ї бригади, став більше нагадувати підсобку магазину музичних інструментів – рішення прийшло саме собою. Вирішили офіційно формувати громадську ініціативу зі збору та доставки допомоги армії. Сам назвав її "Операція "Маестро", бо так поза очі називаю Сергія", - каже Пилипчук.

За інформацією координатора, минулими вихідними, окрім загальної номенклатури предметів першої необхідності, бійці 72-ї бригади отримали також дві скрипки (обидві Сергієві, одна його власна, друга – подарована відомим скрипалем), баян для одного з офіцерів, гітара – для вогнеметника і дорогущий саксофон Amati – невідомо для кого.

Фото зі сторінки Ігоря Пилипчука у Facebook

"У найближчу суботу хлопці отримають ще два акордеони "Вельтмайстер", електронні клавіші, і ще щось, вже не пам’ятаю всього переліку. А також дуже багато інших не менш корисних речей – їжу, одяг, каліматорні приціли, тощо", - зазначає Пилипчук.

Інші інструменти, які люди передають, Сергій сказав передати від імені їхньої бригади обдарованим дітям київських музичних шкіл.

"Якщо буде дозволяти ситуація – таки організуємо там оркестр. Але гарантії нема – йде війна, хлопці виконують бойові завдання", - сподівається Ігор Пилипчук.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні