Білоруси закликають відмовитися від послуг книгарні, яка продає антиукраїнські книги. Фото

— 26 серпня 2014, 14:38

За інформацією білоруського Радіо Свобода, на сайті магазину Оz.bу продається книжка Михайла Полікарпова "Оборона Донбасу. Ігор Стрелков - жах бандерівської хунти" та інші, серед яких: "Україна. Хаос і революція - зброя долара", "Полювання на Бандеру. Як боролися з Майданом в СРСР", "Бандера і бандерівщина" тощо.

У Facebook створено групу ""Байкатуем кнігарню oz.by", яка і стала початком кампанії. Тут збирають провокаційні книги, розміщені на сайті цього інтернет-магазину.

21 серпня в твіттері магазину з'явилося вибачення за продаж книг "Оборона Донбасу. Ігор Стрелков - жах бандерівської хунти" і "Крим Навіки з Росією. Історико-правове обгрунтування возз'єднання республіки Крим та міста Севастополь з Російською Федерацією".

А 25 серпня директор інтернет-магазину Андрій Гриневич повідомив, що це було "некоректне висловлювання в мережі одного з наших співробітників, який висловив свою особисту думку, видавши його за думку компанії".

Він також підкреслив, що інтернет-магазин реалізує книги та іншу продукцію, дозволену законодавством Республіки Білорусь. Про те, що можна чи не можна продавати на території країни, вирішують спеціальні державні органи.

"На думку OZ.by, жодна книга не може бути "поганою", і тим більше ми не претендуємо на роль цензорів", - зазначив Андрій Гриневич і пообіцяв, що у клієнтів магазина буде право вибору.

26 серпня книга "Оборона Донбасу. Ігор Стрелкова - жах бандерівської хунти "і багато інших відповідної тематики знову з'явилися на сайті інтернет-магазина і викликали нову хвилю обурення.

Реклама:

Головне сьогодні