"Телефонні феї" телефонують українським бійцям та підтримують їх

— 5 серпня 2014, 11:51

Уже кілька місяців у столиці працюють "Телефонні феї": близько 30 дівчат різного віку і професій знаходять час, щоб зателефонувати незнайомим солдатам, довідатися, як у них здоров'я і як пройшов день, з'ясувати, що вони їли і як давно спілкувалися з рідними, повідомляє "Сегодня".

Один одного солдати і "феї" знають тільки по голосу і номером мобільного, але багато хто вже встигли стати близькими і потрібними один одному людьми.

"Стати" феєю" - непросто. Я ніколи не поділюся номером солдата з випадковою дівчиною. Я повинна бути впевнена, що для неї це не хвилинна примха, а свідомий крок, і що вона буде щодня підтримувати свого підопічного. Адже він звикає до неї, починає відкривати душу. І тут важливо не зрадити довіру, не забути солдата", - розповіла автор ідеї "Телефонна фея" Оксана Мельник.

Сама ініціатива, за словами "феї", народилася випадково: жінку попросили поповнити мобільний рахунок незнайомим солдатам, щоб ті частіше могли телефонувати рідним. Вона поповнила рахунок, а потім вирішила сама їм зателефонувати. Не знаючи, як представитися, назвалася феєю. З часом хлопці стали самі дзвонити їй і щиро раділи спілкуванню.

Тоді Оксана і зважилася залучити для дзвінків своїх подруг і небайдужих дівчат. Так і народилося співтовариство "фей".

У кожної феї - кілька підопічних. На спілкування в місяць дівчата витрачають від кількох сот до тисячі гривень, але грошей вони не шкодують - радіють, що можуть хоч чимось допомогти солдатам.

Частіше хлопці, відрізані від зовнішнього світу, питають, які новини у столиці, чим живуть люди в інших областях. Для розмови існують обмеження: дівчата ніколи не розпитують бійців про місце їх дислокації, про кількість солдат в частині або як давно їм підвозили боєприпаси.

Не зачіпають і особистих тем. Але розпитують, чим займався до війни, які плани на мирний час, і щиро бажають здоров'я і швидкого повернення.

Реклама:

Головне сьогодні