Вакансії для переселенців із зони АТО

— 14 жовтня 2014, 12:42

Як йдеться у дослідженні порталу Hh.com, переселенці переважно є представниками робочих спеціальностей або бюджетної сфери, відповідно, частіше використовують для пошуку роботи оффлайн канали: друковані ЗМІ, особисті контакти, допомогу волонтерів.

Так, охоронна агенція Alfa Premium Group шукає співробітників із міцною статурою для охорони ресторану в передмісті Києва. Графік роботи — доба через дві, заробітна платня пропонується на рівні 300 грн. за добу. Також є вакансії охоронців будівельної ділянки вахтовим методом (15/15), за цю роботу пропонують 130 грн. на добу.

ТОВ "Завод Євроформат", який спеціалізується на виробництві й продажу ліфтів та металевих корпусних виробів, пропонує дві вакансії у Києві — Оператор згинального пресу та Оператор фарбувально-сушильної лінії та агрегату. Обидві з обов’язковим досвідом роботи. Заробітна платня — до 4 000 грн.

А в місті Рівне підприємству потрібні Головний механік і Технічний директор, з досвідом роботи від 3 років. Перевагу перед іншими кандидатами будуть мати співробітники Авдіївського заводу металоконструкцій або Донецького заводу високовольтних опор.

ТОВ "Мастерліфт", яке займається технічним обслуговуванням і ремонтом ліфтового обладнання, візьме на посаду електромеханіка. За роботу обіцяють платити від 4 000 грн., також нададуть ліжко-місце. Компанія готова взяти претендента з інвалідністю.

ООО "Логістик МТС", що займається автомобільними перевезеннями, шукає декількох співробітників в різних регіонах. Так, в місті Умань Черкаської області, компанії потрібен водій автотранспортних засобів категорії Е, зі стажем роботи від 2 років.

В Запорожжі компанія візьме на посаду начальника автоколони. Шукають кандидатів з вищою технічною або транспортною освітою та досвідом роботи від 2 років. В цьому ж місті компанія шукає слюсара по ремонту автомобілів, також з досвідом від 2 років та професійно-технічною освітою.

У Кірвовограді необхіден і слюсар-ремонтник автодвигунів КАМАЗ, МАЗ, МАН.

Допомогу в пошуку робочого місця може надати також громадська організація "Центр зайнятості Вільних людей (ЦЗВЛ)", яка займається соціальною реабілітацією і працевлаштуванням вимушених переселенців із Криму й східних областей України.

Каталог ЦЗВЛ містить значну кількість вакансій у різних регіонах країни і в різних галузях — від робочих спеціальностей до сфери ІТ. Наприклад, через цей центр один із київських роботодавців розшукує програміста 1С, медичний центр – медсестру для роботи по змінах, одеський ресторан – повара-початківця, а в Кіровограді й Запоріжжі шукають слюсаря.

Більшість роботодавців налаштовані позитивно до вимушених переселенців. Дослідження показало, що найчастіше компанія не готова брати на роботу спеціаліста, який переїхав із зони АТО, виключно з банальної причини — у компанії нема відкритих вакансій (53%).

Ще четверту частину роботодавців (24%) зупиняють побоювання, що працівник буде тимчасовим і незабаром покине роботу. У 12% потенційних роботодавців острах викликає можливий психічний стан (посттравматичний розлад, стрес і т.д.) та його негативний вплив на якість майбутньої роботи.

Однакова кількість респондентів (6%) кажуть про те, що в їхньому регіоні нема біженців, або ж вони віддають перевагу працевлаштуванню людей із власного регіону, або побоюються, що вимушені переселенці не зможуть прижитися в колективі.

Проте в опитуванні не було респондентів, які категорично не готові працювати з переселенцями, бо це їхня принципова позиція.

Реклама:

Головне сьогодні