Депутат: Генпрокуратура Росії визнала режисера Сенцова українцем

— 11 листопада 2014, 12:15

Про це йдеться у відповіді Генпрокуратури Росії на звернення депутата Олександра Бригинця, передає прес-служба депутата.

"Головним у цій відповіді є факт визнання Російською Федерацією наших хлопців громадянами України, маю надію, що це якось допоможе їхнім адвокатам повернути справу на користь затриманих", - зазначив Бригинець.

У коментарі "Українській правді" Бригинець уточнив, що у документі їх всіх названо громадянами України. "В документі написано: громадяни України такі-то утримувались законно… Тобто, в листі вказують, що вони є громадянами України".

"У всьому іншому Генеральна прокуратура фактично не розглянула і не відповіла на мої питання по суті", - обурений Бригинець.

"На жаль, прокуратура не надала повний список заарештованих українців, згадавши лише про тих, про чию долю ми і так знаємо (і то не про всіх). Хоча є підозри, що дехто із тих, кого ми вважаємо загиблими чи безвісти зниклими насправді є викраденими спецслужбами і перебувають в російському ув’язненні", - наголосив Бригинець.

У відповіді йдеться про те, що у ході проведеної перевірки, викладені факти незаконного затримання і притягнення до кримінальної відповідальності вищеназваних осіб, необґрунтованого вибору щодо них міри покарання у вигляді утримання під вартою, свого підтвердження не знайшли. Стан здоров’я арештованих дозволяє їм знаходитися в умовах слідчого ізолятора. І що підстав для застосування заходів прокурорського реагування немає.

"Вони не написали, що стан їхнього здоров’я задовільний чи нормальний, а зазначили, що стан здоров’я дозволяє перебувати під вартою. Здається, по російських законах навіть людину при смерті можуть тримати за ґратами. Принаймні, про таке не раз повідомлялося. Тож наші побоювання про стан здоров’я ув’язнених українців прокуратура не розвіяла", - обурений Бригинець.

Як відомо, громадяни України Сенцов О. Г., Чірній О. В., Афанасьєв Г. С., та Кольченко О. О. в травні 2014 року були викрадені Федеральною службою безпеки Росії на території анексованого Криму.

Після викрадення їх доправили до слідчого ізолятора "Лефортово" в місті Москва. Проти них порушили кримінальну справу, звинувачуючи у терористичній діяльності.

Суд вважає всіх чотирьох арештованих громадянами Росії, бо вони нібито не писали заяв про відмову від Російського громадянства. Самі ж затримані стверджують, що є українцями і не набували російського громадянства.

Реклама:

Головне сьогодні