У Парижі побудують хмарочос. Фото

— 24 листопада 2014, 15:41

Вартість спорудження башти Tour Triangle – 500 млн. євро, і вона зможе створити понад 5000 нових робочих місць, повідомляє The Inspired.

Швейцарські архітектори Жак Херцог (Jacques Herzog) і П’єр де Мерон (Pierre de Meuron), остаточно стали зірками архітектури після будівництва за їх проектом пекінського стадіону "Пташине Гніздо" до Олімпіади 2008, і саме вони представили новий проект.

Передбачається, що башта у вигляді піраміди буде побудована в районі виставкового комплексу Порт де Версаль (Porte de Versailles). За проектом архітектурного бюро Herzog & de Meuron будівля у вигляді піраміди повинна справити враження на активних захисників навколишнього середовища – башта максимально використовує енергію вітру і сонця.

Останній хмарочос у Парижі було побудовано ще в 1973 році – Montparnasse Tower, яку часто називають депресивною та ординарною. Побудова Tour Triangle стане виключенням – зазвичай всі високі будівлі переносили у спеціальний діловий район на півдні Парижу під назвою La Defense.

Реклама:

Головне сьогодні