"Національному ЛГБТ-порталу України" відмовляють у реєстрації як ЗМІ - активіст

— 12 грудня 2014, 12:29

Про це він повідомив у своєму Facebook.

"Державна реєстраційна служба дійшла висновку, що Національний ЛГБТ портал України шкодить моралі наших громадян, а новини про ЛГБТ взагалі вводять людей в прострацію і вирішила скасувати реєстрацію Інформаційного агенства "Національний ЛГБТ портал", подавши документи до комісії по моралі. Юристи скажуть, що такої процедури не існує - і будуть праві. Але державну реєстраційну службу це не злякало і вони вирішили всупереч закону, конституції і здоровому глузду провернути такий фінт", - повідомив правозахисник, якого цитую "Телекритика".

"Національний ЛГБТ-портал України" також повідомляє, що Державна реєстраційна служба порушила семиденний термін розгляду з дня отримання реєстраційної заяви від ВБО "Точка опори", а також дискримінує ЛГБТ-спільноту за ознакою сексуальної орієнтації, відмовляючи у реєстрації.

Богдан Глоба також повідомив, що Держреєстр окрім відмови в реєстрації, звернувся до Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі, аби вона перевірила, чи "Національний ЛГБТ-портал України" "шкодить моралі наших громадян".

ВБО "Точка опори" подає до суду на Державну реєстраційну службу України. Справу розглядає Окружний адміністративний суд міста Києва, і суддя І. Качур відкрив провадження у справі. Засідання призначене на 10.30 17 грудня.

Нагадаємо, Народний депутат України Борислав Береза, який не входить до складу парламентської Коаліції і є членом "Правого сектору", заявив, що він і його партія засуджують зрив показу фільму на ЛГБТ-тематику у рамках Міжнародного кінофестивалю "Молодість". Інцидент відбувся в столичному кінотеатрі "Кінопанорама" 31 жовтня.

Реклама:

Головне сьогодні