Skype запустив тестову версію функції синхронного перекладу

— 16 грудня 2014, 10:01

Як повідомляє Lenta.ru із посиланням на прес-службу, попередня версія Skype Translator забезпечить синхронний переклад промови під час голосових дзвінків поки лише між двома мовами - іспанською та англійською. Крім того, користувачам Skype буде доступний переклад миттєвих повідомлень на більш ніж 40 мов.

Щоб протестувати функцію вже зараз, необхідно зареєструватися на сайті Skype Translator, вибрати при реєстрації іспанську мову і скористатися сервісом з пристрою на платформі Windows 8.1.

На стартовій сторінці тестової версії сервісу вказано 12 мов, які можуть зацікавити користувача. У числі інших мов - арабська, китайська, англійська, французька, німецька, італійська, японська, корейська, португальська та іспанська. Відповідно, решта 10 мов крім англійської та іспанської - найбільш вірогідні наступні кандидати на підтримку в Skype Translator.

Skype Translator використовує технології розпізнавання мови, автоматичного перекладу і машинного навчання. Тобто чим більше сервіс буде використовуватися, тим коректніше він буде працювати. За словами розробників, довгострокова мета Skype - забезпечити синхронний переклад мови і повідомлень на максимально можливій кількості мов і платформ. На сторінці Skype Translator користувачі можуть також вказати свої мовні уподобання. Частоту запитів Skype обіцяє врахувати при запуску нових мов на сервісі.

Сервіс вже протестований в реальних умовах. Дві школи - одна в Мексиці, інша в США - спробували пограти в гру-здогадайку, причому в першій школі діти говорили іспанською, а в іншій - англійською. Skype зняв цей мовний бар'єр і дозволив дітям спілкуватися, не знаючи мови один одного.

Реклама:

Головне сьогодні