Тест

З радарів зник пасажирський літак, що прямував до Сінгапуру. Родичі в очікуванні новин. Фото

Лайнер виконував рейс із Сурабая до Сінгапура і зник з радарів приблизно через годину після того, як залишив Індонезію.

За попередніми даними, на борту малазійського літака було 162 людини (155 пасажирів і семеро членів екіпажу).

За даними міністерства транспорту Індонезії, зв'язок екіпажу лайнера з наземними службами в Джакарті обірвався близько 7-ї ранку за місцевим часом. Незадовго до цього екіпаж попросив дозволу рухатися нестандартним курсом через погані погодні умови. Так, літак перебував на висоті 32 тис. футів (9,7 тис. метрів), а попросився піднятися на 38 тис. (11,5 тис. метрів).

Жодного сигналу про катастрофу з літака не надходило.

Наразі індонезійська влада заявляє, що немає жодної інформації про те, що літак впав у Тихому океані. Раніше були непідтверджені повідомлення, начебто літак розбився у морських водах Східного Белітунга. За даними CNN, на маршруті літака були сильні грози та дощі.

На борту знаходилися 156 пасажирів були з Індонезії, троє з Південної Кореї і по одному із Сінгапуру, Малайзії та Франції. За даними посольства України в Індонезії, громадян України на борту зниклого літака авіакомпанії "Air Asia" не було, повідомив речник МЗС Євген Перебийніс.

У Сурабаї та Сінгапурі стривожені родичі очікували на новини.

"Я мав бути на цьому рейсі. Ми, семеро осіб планувати поїхати в Сінгапур для відпочинку, але цьогодні вранці сталася надзвичайна ситуація. В мене був паспорт у руці, але я був змушений скасувати поїздку", - розповідає один із пасажирів.

Індонезійська жінка розповіла, що на борту літака знаходилася її сестра та інші члени родини, враховуючи двох дітей.

"Нам ніхто нічого не казав. Ми почули новини та приїхали в аеропорт", - каже вона.

За повідомленнями авіакомпанії пілот та перший офіцер зниклого літака були досвідченими.

Цього року, авіаперевізник Малайзії "Malaysia Airlines" втратив два літаки цього року.

Рейс MH370, що 8 березня прямував з Куала-Лумпур до Пекіна зник безвісти із 239 пасажирами на борту. 17-го липня, рейс MH17 був збитий над Україною із 298 пасажирами на борту.

За матеріалами Reuters