Комп'ютери та смартфони втручаються в особисте життя – результати опитування

— 5 грудня 2014, 13:35

Гаджети безцеремонно втручаються в особисте життя людей. Проводячи вечір разом, він та вона обов’язково беруть із собою телефони, а в розпал подружньої суперечки хтось із двох неминуче зазирне в свій Facebook

Про це повідомляє The Daily Mail.

Дослідники з американського Університету Брігем Янг розпитали 143 жінок, офіційно одружених або тих, що живуть у цивільному шлюбі, щодо того, яке місце телефон, телевізор та комп’ютер займають у їхньому повсякденному житті.

Науковців, зокрема, цікавило, чи виникають у парі конфлікти через гаджети, чи задоволені ці жінки своїми стосунками та життям у цілому.

40% учасниць заявили, що їхній партнери щонайменше раз на день відволікається на телеекран у той час, як вони до них говорять. Третина жінок пожалілися, що їхні кохані дістають свого телефона під час розмови з ними або під час їжі.

Чверть заявили, що під час спілкування з ними партнери одночасно пишуть комусь смс чи надсилають електронні листи.

Домашні комп’ютери респондентки назвали найбільшим втручанням технологій у їхнє особисте життя. На другому місці – смартфони.

Дріб’язкові, здавалося б, конфлікти через гаджети знижують рівень задоволення стосунками. Звісно, вчені припускають, що, оскільки опитування проводилося у невеликій групі жінок, можуть існувати й інші фактори, які впливають на самовідчуття людини в парі.

Реклама:

Головне сьогодні