Гаджети і стосунки: рецепти сумісного існування

— 6 грудня 2014, 10:00

Так, з появою смартфонів, закохані можуть лишатися на зв'язку протягом цілого дня, обмінюючись списками покупок, або смайликами у формі сердечок.

Утім, ті самі пари і сваряться частіше, коли один із партнерів витягує стільниковий телефон за обідом або вмикає свій планшет перед сном, обираючи Twitter замість подушки.

Як пише The New York Times, переймаючись цією проблемою, вчені запропонували знайти баланс використання гаджетів вдома. Так, вони пропонують:

1. Device-free ("безгаджетові") вилазки з дому зі своєю половиною.

Це можуть бути прогулянки вихідного дня у зони де немає стільникових послуг, або прогулянки без смартфону у кишені.

2. Wi-Fi free-священна зона вдома.

У будинку, де ще важче уникнути лещат технологій, дослідники запропонували створити зони без Wi-Fi, де не працюватимуть ноутбуки, планшети та інші девайси. Необхідно щоб спальня була священною зоною, вільною від технологій.

Одним із варіантів обладнання "безінтернетової" спальні є спеціальні шпалери, які не пропускатимуть сигнал Wi-Fi.

3. Сумісне використання гаджету.

Вчені зазначають, що якщо правильно використовувати гаджети, то вони можуть навіть наблизити партнерів один до одного. Так, дослідники виявили, що ті пари, які разом використовують технологію (дивляться телевізор, наприклад), вони почуваються більш пов'язані у стосунках.

З’ясувалося також, що навіть досвід сумісного використання телефону, також може бути корисним.

Утім, експерти, які вивчають вплив технологій на стосунки, кажуть, що кількість мінусів не перебільшує кількість плюсів.

"Можливість перебувати на зв'язку із близькими, коли вони не поруч, - це перевага, яку не слід недооцінювати", - каже Майкл Дж. Розенфельд, доцент соціології в Стенфордському університеті.

Якщо ви підтримуєте безлімітне використання гаджетів у стосунках, або навпаки проти нього, ви маєте погодитися, що знайти баланс стає все важче і важче.

Тим не менше, ясно одне: партнери визначають планку у стосунках та дотримуються її. Доки, звичайно, не потраплять під вплив нових відволікаючих високотехнологічних продуктів.

Нагадаємо, нещодавно вчені провели дослідження, де дослідили як комп'ютери та смартфони втручаються в особисте життя.

Так, 70% жінок вважають, що залежність від комп’ютерів та смартфонів шкодить інтимному життю в їхній парі та вбивають романтику.

Гаджети безцеремонно втручаються в особисте життя людей. Проводячи вечір разом, він та вона обов’язково беруть із собою телефони, а в розпал подружньої суперечки хтось із двох неминуче зазирне в свій Facebook.

За матеріалами The New York Times

Реклама:

Головне сьогодні