В програму з української мови повернули відомих українців

— 8 грудня 2014, 17:16

Про це йдеться в опублікованих у понеділок змінах для навчальних програм четвертокласників, схвалених Колегією Міносвіти.

У навчальній програмі з української мови, зокрема, міститься вимога до використання текстів, які розповідають про правила поведінки учнів у громадських місцях, зі знайомими і незнайомими людьми різного віку, гігієнічні вимоги до користування телевізором, комп’ютером та добрі справи для покращання рідного краю.

Такою є "Соціокультурна змістова лінія" у програмі Українська мова (мова навчання) 4 клас .

Учні також вивчатимуть державні символи, розташування України в Європі, про те, що Україна – спільний дім для всіх народів, які її населяють.

Також про державні свята, події історичного минулого, відомих людей минулого й сьогодення, українські національні символи, традиції, народні свята, дитячі фольклорні твори, повагу до людей інших національностей, їхніх звичаїв і традицій.

А також правила поведінки в транспорті, магазині, поліклініці, аеропорту, кінотеатрі, музеї, зоопарку, цирку, на вулиці, ігрових майданчиках, вокзалі, екскурсії, виставці, концерті, під час спілкування мобільним телефоном.

Як відомо, раніше журналіст та громадський активіст Іванна Коберник вказувала, що українську мову у 4-ому класі пропонують вчити, зокрема, по народним обрядам, як-то пучки зілля та часник, водночас, вилучається пункт про відомих українців.

Реклама:

Головне сьогодні